Doi soți din Călărași au fost arestați pentru că și-au lăsat să moară fetița de nici 3 ani. Copilul a murit opărit

Doi soți din Călărași au fost arestați pentru că și-au lăsat să moară fetița de nici 3 ani. Copilul a murit opărit

Doi soţi din Călărași au fost arestaţi preventiv pentru că și-ar fi omorât fetiţa, măsura fiind luată la aproape doi ani de la momentul faptei.

Familia este din Călăraşi, iar fapta s-a petrecut în timpul unei vizite în judeţul Prahova.

Anchetatorii au stabilit că fata a avut o moarte violentă, ca urmare a unor arsuri grave pe care le-a suferit, iar părinţii acesteia nu au luat nicio măsură pentru a-i asigura îngrijirile medicale necesare.

Fetița avea doi ani şi 10 luni, potrivit unui comunicat al Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

ADVERTISING

"În seara de 26.10.2021, în jurul orei 22.00, aflându-se în comuna Poienarii Burchii, judeţul Prahova, victima M.A.P., în timpul băii de seară, a suferit arsuri cu apă fierbinte, de grad II-III, pe 54% din suprafaţă corporală.

În intervalul orar 22.00 - 05.00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă.

ADVERTISING

Decesul victimei a fost constatat de echipajul de la ambulanţă solicitat de martorul L.C., proprietarul imobilului, la data de 27.10.2022, ora 05,00", arată sursa citată.

"Propunerea de arestare preventivă a fost formulată la momentul la care din probe certe, după administrarea unui probatoriu complex, a rezultat că împotriva celor doi părinţi poate fi susţinută o acuzaţie în materie penală sub aspectul comiterii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie", se mai precizează în comunicat.

Părinţii mai au două fetiţe, care se află în grija autorităţilor. Bunica micuţelor a vrut să le preia, după ce părinţii au fost puşi sub acuzare, iniţial pentru ucidere din culpă, însă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi a decis ca fetiţele să fie date unui asistent maternal.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇