Doi inspectori ANAF au fost reţinuţi de DNA pentru luare de mită

Doi inspectori ANAF au fost reţinuţi de DNA pentru luare de mită

Doi inspectori ANAF de la Constanţa au fost reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant când primeau mită câte 4.000 lei de fiecare, a informat, miercuri, DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, pentru luare de mită, a lui Mihai Buşu şi Stere Anagnoste, inspectori în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa.

Procurorii notează în ordonanţă că, luni, Mihai Buşu şi Stere Anagnoste au pretins pentru fiecare sume de bani cuprinse între de 4.000 şi 5.000 lei de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză), pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, să formuleze concluzii care să nu determine declanşarea unei verificări de fond.

ADVERTISING

Cei doi inspectori ANAF ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇