Director din MI6: Să lucrezi aici este mult mai palpitant decât în filmele cu James Bond. Q este o femeie în realitate

Director din MI6: Să lucrezi aici este mult mai palpitant decât în filmele cu James Bond. Q este o femeie în realitate

Să lucrezi pentru MI6, serviciul de informații externe al guvernului Regatului Unit, poate fi mult mai palpitant decât ceea ce vedem într-un film cu James Bond.

Asta a declarat, pentru BBC, unul dintre directorii instituției, care a dorit să fie identificat doar cu numele Kwame. Acesta spune că ce a văzut de-a lungul carierei sale „depășește cu mult ceea ce vedeți în filmele cu spioni”.

El a ținut să facă și o corecție de percepție, arătând că lumea poate rămâne cu impresia că toți angajații MI6 sunt bărbați albi, din clasa mijlocie, lucru deloc adevărat.

ADVERTISING

De altfel, BBC precizează că Kwame este primul spion de culoare care a oferit un interviu amplu de la sediul central din Londra al Serviciului, iar prezența sa în media este parte a unui proces de recrutare de angajați asiatici sau de culoare.

„Este mult mai palpitant decât în filmele cu James Bond. Am văzut lucruri dintre cele mai grozave, care nu-ți vine să crezi că se întâmplă în realitate. Trebuie să le trăiești ca să le crezi", a spus spionul Kwame.

Despre rolul său în serviciul britanic a dezvăluit că este acela de director de dezvoltare organizațională, corespondentul directorului financiar și de resurse umane dintr-o companie obișnuită.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Spune că prin această campanie de recrutare vrea să comunice că oricine poate deveni agent MI6, indiferent de pregătirea anterioară sau de etnicitate.

„Problema e că dacă vorbim de James Bond lumea își poate face o părere greșită, în care toți angajații sunt bărbați albi, heterosexuali, din clasa de mijloc, care conduc un Aston Martin. Iar asta nu e deloc adevărat și vedeți asta la mine. Vrem ca mesajul nostru să ajungă la toți frații și surorile noastre din lume și să le spunem că SIS, MI6 este o agenție unde există un loc pentru voi", a transmis Kwame.

ADVERTISING

El a dezvăluit și că Q, directorul diviziei tehnologice a MI6, în realitate este o femeie și tot femeie este și adjunctul ei.

„Avem o mulțime de Q, care fac lucruri fascinante în domeniul tehnologiei și sunt femei", a mai spus Kwame.

În afară de numele șefului MI6, sir Richard Moore, serviciul păstrează secretul cu privire la identitatea angajaților. Kwame a dezvăluit că soția și sora sa știu cu ce se ocupă, însă nu și copiii.

Spune că munca sa este și foarte bine plătită, dar că nu de aceea a ales să facă asta, ci pentru că este un loc de unde poate avea un impact pozitiv asupra lumii în care trăiește.

„Misiunea noastră este în cele din urmă să protejăm Regatul Unit și cetățenii săi", a conchis spionul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇