Dîncu spune că nu există niciun pericol pentru cei care îşi petrec concediul pe litoralul Mării Negre: România nu va fi atacată

Dîncu spune că nu există niciun pericol pentru cei care îşi petrec concediul pe litoralul Mării Negre: România nu va fi atacată

Nu există niciun pericol ca România să fie atacată în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina iar românii care îşi petrec concediul pe litoralul Mării Negre nu se află în vreun pericol, dă asigurări ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

El a subliniat că nici România şi nici o altă ţară NATO nu este în pericol de a fi atacată, chiar dacă conflictul dintre Rusia şi Ucraina este la 50 de kilometri de graniţa cu ţara noastră.

”Nu este vreun pericol să fie atacată România sau vreo ţară NATO în acest punct al conflictului dintre Ucraina şi Rusia.

Există o îngrijorare pentru noi pentru că există un conflict la o distanţă de vreo 50 de kilometri de graniţele României, Insula Şerpilor este ocupată de dispozitive care nu numai se ocupă de supravegherea radar, ci din când în când simţim din acea zonă un bruiaj care ajunge până pe teritoriul nostru.

Dar dincolo de acest lucru, de aceste tipuri de ameninţări vorbim din punct de vedere strategic, nu exisă o ameninţare directă în legătură cu populaţia din acele zone”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale a precizat că românii aflaţi în concediu pe litoralul Mării Negre nu se află în vreun pericol.

”Am fost întrebat astăzi despre faptul că oamenii merg în acest moment pe litoralul Mării Negre şi dacă nu există un pericol din acest punct de vedere. Putem spune că nu există un pericol, pot să meargă liniştiţi”, a declarat Dîncu.

El a mai afirmat că există programe de supraveghere a minelor, dar şi de deminare în Marea Neagră.

Armata ucraineană a anunţat marţi că a lansat lovituri aeriene asupra Insulei Şerpilor. Potrivit Comandamentului Operaţional Sud al armatei ucrainene, au fost efectuate ''lovituri ţintite cu folosirea de forţe diverse'' asupra insulei din Marea Neagră ocupată de Rusia din primele zile ale invaziei acesteia în Ucraina.