De Ziua Franței, protestatarii se bat cu Poliția. Imagini cu violențele de la Paris (Video)

De Ziua Franței, protestatarii se bat cu Poliția. Imagini cu violențele de la Paris (Video)

Ciocniri între manifestanţi şi forţe de ordine au avut loc marţi, la Paris, la un marş organizat cu ocazia Zilei Naţionale, la apelul unor sindicate ale personalului medical, susţinut de ”veste galbene”.

Câteva mii de persoane au manifestat de 14 iulie la Paris, la apelul unor organizaţii sindicale, între care CGT, Solidaires şi Collectif Inter-Hôpitaux, cerând resurse financiare pentru spitale, a constatat AFP.

Primele tensiuni au apărut în timp ce manifestanţi din rândul personalului medical se îndreptau de la Place de la République către Place de Bastille.

ADVERTISING

Unii dintre manifestanţi veneau de la o adunare organizată de ”veste galbene” în faţa sediului Inspecţiei Generale a Poliţiei (IGPN), cu scopul de a denunţa violenţa Poliţiei, şi la care au participat reprezentanţi ai mişcării celor răniţi la manifestaţii anterioare.

La manifestaţie erau prezenţi secretarul general al CGT, Philippe Martinez, cântăreţul Francis Lalanne şi deputatul LFI Eric Coquerel.

Potrivit Poliţiei, la miting participă şi militanţi din cadrul mişcării "Vestele Galbene", care denunţă erodarea nivelului de trai în Franţa.

ADVERTISING

În Piaţa Bastiliei au izbucnit violenţe între manifestanţi şi forţele de ordine. Protestatarii au aruncat cu obiecte spre agenţii de poliţie, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

France: Clashes erupt at union protest on Bastille Day in Paris
Bastille Day: Anti-government protesters face off with police in Paris

Află și cum Macron își apără decizia de a pune un ministru de Interne acuzat de viol, alt motiv de proteste în Franța.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇