De la Kremlin, la AUR. Cine se bucură de victoria extremei drepte din Italia

De la Kremlin, la AUR. Cine se bucură de victoria extremei drepte din Italia

În timp ce Occidentul privește cu precauție rezultatul alegerilor din Italia, unde partidul post-fascist Fratelli d’Italia al Giorgiei Meloni a primit încrederea pentru a forma noul guvern, felicitările nu au încetat luni să curgă de la cei care sunt în război mai mult sau mai puțin deschis cu UE.

Primul care a dat tonul a fost premierul ungar Viktor Orban, bucurându-se că are acum în Italia „prieteni care împărtăşesc o viziune şi o abordare comune faţă de Europa”.

Și premierul polonez Mateusz Morawiecki a salutat „marea victorie” a post-fascismului şi extremei drepte italiene, sugerând, cu ajutorul unor emoticoane, că cele două ţări vor fi puternice împreună.

ADVERTISING

Și Kremlinul a reacționat, prin vocea purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

„Suntem pregătiți să salutăm orice forță politică ce poate depăși retorica impusă, plină de ură împotriva țării noastre, și poate dezvolta relații mai constructive cu Rusia”, a spus Peskov.

Santiago Abascal, liderul partidului de extremă dreaptă Vox din Spania, s-a bucurat de asemenea pentru victoria lui Meloni, spunând că „milioane de europeni își pun speranțele în Italia, care arată calea spre o Europă liberă și mândră, formată din națiuni suverane care pot coopera pentru prosperitatea și securitatea tuturor”, arată The Guardian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din Franța, Jordan Bardella, liderul formațiunii Adunarea Națională, s-a bucurat că italienii și-au luat destinul în propriile mâini și i-au dat șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen „o lecție de umilință”.

Și Marine Le Pen a comentat pe același ton: „Poporul italian a decis să-și ia destinul în propriile mâini și au votat un guvern de patrioți și suverani. Felicitări, Giorgia Meloni și Matteo Salvini, pentru că ați rezistat amenințărilor antidemocratice și arogante ale UE și ați obținut această victorie”.

ADVERTISING

După-amiază, din România a transmis un mesaj și partidul extremist AUR, părând o compilație a tuturor mesajelor anterioare.

„Poporul italian a decis să își ia soarta în propriile mâini și să propulseze la putere un guvern patriotic! Alegerile parlamentare din Italia sunt o lecție pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Nicio amenințare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democrația, nu poate să se opună voinței cetățenilor.

Coaliţia condusă de Giorgia Meloni merită felicitări pentru că a rezistat amenințărilor venite din partea liderilor Uniunii Europene. Datorită determinării lor și pentru că au pus pe primul loc interesele poporului pe care îl reprezintă, Giorgia Meloni și aliații săi au condus coaliția pe care o reprezintă către o mare victorie.

Poporul italian și-a luat soarta în propriile mâini, a dat dovadă de curaj și a decis pentru binele său, așa cum este normal într-o țară democratică, în care voința oamenilor este respectată. Felicitări și mult succes membrilor coaliției câștigătoare”, a transmits Alianța pentru Unirea Românilor.

Extrema dreaptă din Italia a câștigat alegerile parlamentare care au avut loc duminică, iar Giorgia Meloni ar putea deveni astfel prima femeie premier al țării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇