De astăzi, ambasadele României emit vize Schengen

De astăzi, ambasadele României emit vize Schengen
pașaport vize
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Începând de duminică, misiunile diplomatice şi consulare ale României eliberează vize uniforme de scurtă durată – vize Schengen. Acestea permit cetăţenilor terţi să călătorească direct din România şi fără demersuri suplimentare în scop turistic sau de afaceri către celelalte state ale spaţiului Schengen.

Şederile în România vor fi considerate şederi în spaţiul Schengen şi vor fi incluse în calculul şederii de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, informează MAE într-un comunicat emis duminică.

ADVERTISING

De asemenea, România va emite vize uniforme (Schengen) începând cu 31 martie. Aceste vize vor permite călătoriile în spaţiul Schengen pentru şederi de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

MAE susţine că a făcut demersurile necesare pentru asigurarea funcţionalităţii sistemelor de informaţii naţionale în domeniul vizelor, respectiv a racordării acestora la sistemele centrale de la nivel UE.

Din 31 martie, România a intrat în Spațiul Schengen maritim și aerian. Iată ce se schimbă pentru românii care călătoresc cu avionul (Video).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată și primele imagini de pe aeroportul Henri Coandă, după ce România a intrat în spațiul Schengen aerian.

Intrarea totală în Spațiul Schengen, și cu frontierele terestre, va depinde de felul în care instituțiile românești vor ști să gestioneze în următoarele luni această intrare parțială în Spațiul Schengen, spune într-o Ioana Ene Dogoiu în analiza „Schengen, între triumfalism și realism”, publicată pe spotmedia.ro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇