Danemarca e țara cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din lume, în raport cu populația

Danemarca e țara cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din lume, în raport cu populația

Danemarca, în prezent ţara cu cele mai multe noi cazuri de COVID-19 în raport cu populaţia sa, a depăşit miercuri recordul absolut cu 23.228 de cazuri suplimentare în 24 de ore, la o populație de nici 6 milioane de locuitori.

Acest record poate fi însă explicat în mare parte printr-un număr foarte mare de teste PCR efectuate după Crăciun, rata testelor pozitive rămânând aproape stabilă, la 12,3%, potrivit datelor autorităţilor sanitare, relatează AFP.

Vârful anterior a fost atins luni cu 16.164 de cazuri în 24 de ore. Incidenţa daneză înseamnă că mai mult de unul din 60 de locuitori a fost testat pozitiv în ultima săptămână.

Numărul persoanelor spitalizate în prezent a crescut până la 675 de pacienţi (+9 în 24 de ore) dintre care 77 (+6) la terapie intensivă, dar progresia rămâne mult mai lentă decât creşterea numărului de cazuri.

Încă16 decese au fost înregistrate într-o singură zi. Peste o săptămână, numărul deceselor creşte cu 17%, la 89 de decese, dar rămâne departe de recordurile din iarna trecută (249 de decese într-o săptămână din ianuarie 2021), un decalaj atribuit efectelor protectoare ale vaccinurilor, potrivit experţilor.

Danemarca este una dintre ţările care testează cel mai mult şi una dintre primele din Europa care a detectat în masă cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, dominantă pe teritoriul său de o săptămână.

De asemenea, este prima dată când Danemarca depăşeşte cele 100.000 de cazuri înregistrate într-o săptămână.

ADVERTISING