Cutremur puternic în Grecia și Turcia: 14 morți, sute de răniți, clădiri prăbușite în Izmir și Samos. Au avut loc și mini-tsunamiuri (Video)

Cutremur puternic în Grecia și Turcia: 14 morți, sute de răniți, clădiri prăbușite în Izmir și Samos. Au avut loc și mini-tsunamiuri (Video)

Un cutremur puternic a zguduit, vineri, Insulele Dodecaneze din Grecia, la granița cu Turcia, a anunțat Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC).

Potrivit Independent, magnitudinea seismului a fost de 7. În Grecia, seismul a fost resimțit până în capitala Atena.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Însă cea mai gravă situație se înregistrează în Turcia, unde 14 persoane au murit și peste 400 au fost rănite, în orașul Izmir, unde zeci de clădiri s-au prăbușit. Una dintre persoanele decedate s-a înecat, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters.

Doi morți și câteva zeci de răniți au fost și în Grecia, pe insula Samos. Este vorba despre doi adolescenți, un băiat şi o fată, care au fost găsiţi decedaţi lângă un zid care s-a prăbuşit în orașul Vathy.

”Din păcate, 4 dintre cetățenii noștri și-au pierdut viața în Izmir. 120 de cetățeni au fost răniți în cutremur. 38 de ambulanțe, 35 de echipe de intervenție și 2 elicoptere sunt la fața locului. Suntem alături de oamenii din Izmir și regret ceea ce s-a întâmplat”, a scris ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, pe Twitter.

Numeroase înregistrări cu momentul prăbușirii clădirilor au apărut pe rețelele de socializare.

Zeki Soysal a declarat pentru CNN că a ieșit din clădirea de birouri în care se afla chiar înainte ca aceasta să se prăbușească.

"Era o femeie mai în vârstă în clădire, dar am salvat-o, a reușit să iasă", a spus el.

In districtul Seferihisar, din Izmir, după cutremur a avut loc și un mic tsunami, astfel că străzile au fost inundate.

Un mini tsunami s-a produs și pe insula grecească Samos, unde a spart pereţii mai multor case şi a inundat portul cu același nume.

Autoritățile din Turcia au anunțat că epicentrul seismului a avut loc în Marea Egee, la o adâncime de 16,5 kilometri (10,3 mile).

Presa locală a anunțat că a fost resimțit și la Istanbul.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!