Cutremur puternic în China, soldat cu sute de morți și răniți. Echipele de salvare lucrează la minus 10 grade! (Video)

Cutremur puternic în China, soldat cu sute de morți și răniți. Echipele de salvare lucrează la minus 10 grade! (Video)

Cel puţin 127 de persoane au fost ucise şi alte 500 rănite în urma unui cutremur care s-a produs luni seara în nord-vestul Chinei.

Echipele de salvare lucrează la temperaturi sub limita de îngheţ, în timp ce încearcă să descopere supravieţuitori.

Xinhua a anunţat marţi că seismul care a lovit provincia Gansu a avut o magnitudine estimată de 6,2. Serviciul de prospecţiuni geologice al Statelor Unite (USGS) anunţase că magnitudinea seismului a fost de 5,9.

Seismul a fost urmat de mai multe replici.

Cel puţin 113 oameni au murit în comitatul Jishishan din provincia Gansu, în timp ce autorităţile din provincia vecină Qinghai au raportat 14 decese. Replicile seismului au fost resimţite şi în Lanzhou, capitala provinciei Gansu.

ADVERTISING

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut ca toate eforturile posibile să fie făcute pentru a salva vieţile oamenilor în timp ce activitatea echipajelor de salvare continuă.

Potrivit Xinhua, cutremurul a avariat aproximativ 6.000 de case, drumuri şi alte infrastructuri din Jishishan. Mai multe sate au rămas fără electricitate şi furnizarea de apă a fost întreruptă în acea regiune, considerată una dintre cele mai sărace din China.

Mai multe replici seismice au fost înregistrate în cursul zilei de luni. Provincia Xinjiang, învecinată cu Gansu, a fost lovită de un seism ce a avut magnitudinea 5,5.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Brigăzile de pompieri şi serviciile de salvare au trimis voluntari în regiune. Autorităţile feroviare au oprit circulaţia trenurilor în zonă.

Presa de stat chineză a difuzat fotografii cu oameni care şi-au părăsit în grabă locuinţele şi stăteau în aer liber înfăşuraţi în pături.

Postul public de televiziune a arătat filmări cu membri ai echipajelor de intervenţie în timp ce căutau supravieţuitori printre mormane de moloz.

Potrivit biroului local de meteorologie, temperaturile din provincia Jishishan vor scădea marţi până la -10 grade Celsius.

Cutremurele sunt frecvente în China. În august, un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit estul ţării, rănind 23 de persoane şi provocând prăbuşirea a zeci de clădiri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇