Cutremur de 7,6 grade în Pacific: Cel puțin 5 morți și 4 răniți în stare critică

Un cutremur cu magnitudinea 7,6 a zguduit Papua Noua Guinee, avariind clădiri, declanşând alunecări de teren şi ucigând cel puţin cinci persoane, transmite Al Jazeera.

United States Geological Survey a declarat că seismul a avut loc duminică dimineaţa la o adâncime de 61 km, la aproximativ 67 km de oraşul Kainantu din estul ţării.

Deputatul local Kessy Sawang a declarat că cel puţin două persoane au fost ucise în satele izolate din munţi, iar alte patru au fost transportate pe calea aerului la spital în stare critică. În apropiere de Wau, Koranga Alluvial Mining a declarat că trei mineri au fost îngropaţi de vii.

ADVERTISING

"S-au înregistrat pagube pe scară largă", a declarat Sawang, adăugând că o alunecare de teren a îngropat case şi a "împărţit" un sat în care oamenii "şi-au pierdut casele".

Liderul naţiunii, James Marape, a declarat că seismul a fost "masiv" şi le-a spus oamenilor să fie precauţi, dar a precizat că se aşteaptă ca pagubele să fie mai mici decât cele provocate de cutremurul din 2018 şi de seria de replici, care au ucis aproximativ 150 de persoane.

Cu toate acestea, amploarea pagubelor şi numărul de victime ale cutremurului de duminică erau încă neclare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇