Cutremur cu magnitudinea 6,4 în Croaţia - clădiri prăbușite în centrul țării și victime UPDATE

Cutremur cu magnitudinea 6,4 în Croaţia - clădiri prăbușite în centrul țării și victime <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a avut loc marţi în Croaţia şi a provocat surparea unor clădiri în oraşul Petrinja, din centrul țării, anunță institutul USGS. Centrala nucleară Krsko din Slovenia a fost oprită ”din precauţie”, în contextul în care un cutremur a avut loc în Croaţia şi luni, relatează AFP.

UPDATE Cel puțin 7 persoane au murit, iar 26 sunt internate în spital, dintre care două sunt în stare gravă, în urma seismului, informează presa locală.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate și spune că România este gata să ajute, în caz de nevoie. "Gândurile noastre sunt alături de poporul croat şi le dorim o recuperare rapidă celor afectaţi", a spus el.

ADVERTISING

UPDATE - ”Avem informaţii potrivit cărora o fată a murit. Nu avem nicio altă informaţie despre victime”, a declarat premierul Adrej Plenkovic, care s-a dus la faţa locului.

Armata este aici pentru a ajuta. Trebuie să deplasăm anumiţi locuitori de la Petrinja, pentru că nu sunt în siguranţă aici”, a anunţat el.

Potrivit postului N1, care citează membri ai autorităţii locale, fără alte precizări, a murit un copil în vârstă de 12 sau 13 ani.

Există fracturi, comoţii cerebrale, iar unele au fost operate”, a declarat directorul serviciilor de salvare de la Sisak, în apropiere de Petrinja, Tomislav Fabijanic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Epicentrul cutremurului, care a avut loc la ora locală 12:30, la o adâncime de zece kilometri, a fost localizat la aproximativ 50 de kilometri nord de Zagreb.

O filmare difuzată de Crucea Roșie arată clădiri avariate și chiar prăbușite în localitatea Petrinja.

Scoatem, în prezent, oameni dintre dărâmături. Nu ştim încă dacă există morţi sau răniţi”, a declarat, la un post local de televiziune, primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic.

ADVERTISING

”Este o panică generală. Toată lumea încearcă să afle soarta apropiaţilor”, a adăugat el.

Imagini din oraş - cu aproximativ 20.000 de locuitori - surprind acoperişuri surpate şi străzi acoperite de crărămizi şi moloz.

Locuitori ai capitalei croate s-au panicat şi au ieşit în stradă.

Un cutremur a avut loc și luni în Croaţia, cu magnitudinea 5,2 și epicentrul localizat la 49 de kilometri de Zagreb.

Centrala nucleară slovenă Krsko a fost oprită marţi, ”din precauţie”, a anunţat o purtătoare de cuvânt, fără să facă alte precizări. Aceasta se află la doar 100 de kilometri de epicentru.

Potrivit agenţiei de presă STA, este vorba despre o ”procedură normală în cazul unor cutremure puternice”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇