Cutremur cu magnitudinea 5,9 în Indonezia - bilanțul morților urcă la 7 (Video)

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 care s-a produs sâmbătă în largul provinciei indoneziene East Java a lăsat în urmă şapte morţi, un rănit şi numeroase clădiri avariate, a anunţat Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor, relatează DPA şi AFP.

„Potrivit ultimelor informaţii, şapte persoane au fost găsite decedate, două au fost grav rănite şi zece au răni mai puţin grave”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale de gestionare a catastrofelor, Raditya Jati.

Cele şapte persoane au murit în urma căderilor de pietre în districtele Lumajang şi Malang din provincia East Java.

ADVERTISING

Agenţia nu a precizat dacă bilanţul s-ar putea agrava în următoarele ore, însă a dat asigurări că nu a fost înregistrată nicio persoană dispărută în urma seismului.

Seismul a fost resimţit în oraşe şi localităţi mai mici din East Java, cu o populaţie de 40,7 milioane de locuitori, dar şi în provinciile învecinate, inclusiv în insula turistică Bali, potrivit media indoneziene.

În urma cutremurului au existat replici, însă nu a fost emisă avertizare de tsunami, a precizat Agenţia indoneziană de geofizică BMKG.

Mai multe clădiri, printre care o instituţie parlamentară, o şcoală, un spital şi locuinţe din diferite oraşe, au fost avariate.

Cutremurul s-a produs în Oceanul Indian, la o distanţă de 91 de kilometri de coasta sudică a provinciei East Java.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), care a anunţat iniţial o magnitudine de 6,8, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de 96 de kilometri.

Într-o înregistrare video distribuită de utilizatorii reţelelor sociale pot fi văzute persoane care ies în fugă dintr-un centru comercial din oraşul Malang în timpul cutremurului.

"Am simţit cutremurul de două ori, prima dată timp de două secunde, apoi s-a oprit, după care s-a cutremurat din nou, timp de cinci secunde", a declarat pentru Reuters prin telefon Edo Afizal, recepţioner la un hotel din Blitar.


ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇