Cutremur de 4,4 grade - e cel mai puternic din ultimele luni în România. ISU ne cere să fim calmi și pregătiți pentru eventuale replici

Cutremur de 4,4 grade - e cel mai puternic din ultimele luni în România. ISU ne cere să fim calmi și pregătiți pentru eventuale replici

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 140 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 70 km est de Braşov, 101 km sud de Bacău, 91 km nord-est de Ploieşti, 123 km vest de Galaţi, 124 km nord-vest de Brăila şi 143 km nord de Bucureşti.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a transmis, după eveniment, pe contul de Facebook, că oamenii trebuie să rămână calmi și că, în același timp, se verifică dacă sunt eventuale pagube: ”Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube.”

⚠⚠⚠Atenție! În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur.Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului.În...

Publicată de ISU Bucuresti-Ilfov pe Duminică, 16 ianuarie 2022

Sâmbătă, în zona seismică Vrancea s-au produs trei cutremure, două în judeţul Buzău cu magnitudini de 3,7, respectiv 3,3, şi unul în judeţul Vrancea, de 3,5 pe Richter.

ADVERTISING

De la începutul acestui an, în România s-au mai produs 19 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe Richter.

Cel mai important seism din anul precedent a fost înregistrat pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Mişcarea tectonică a fost resimţită şi la Bucureşti. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇