Cum arată un preot îmbrăcat în combinezon la înmormântarea unui om răpus de COVID-19

Cum arată un preot îmbrăcat în combinezon la înmormântarea unui om răpus de COVID-19

Un preot din județul Olt a devenit viral în mediul online, după ce au fost postate fotografii cu el când oficia o slujbă de înmormântare.

Preotul Alexandru Militaru de la parohia din Teslui a oficiat slujba unui om răpus de coronavirus, scrie Gazeta Oltului.

Așa că preotul a venit echipat în combinezon, mănuși și vizieră. Peste echipamentul de protecție avea patrafirul.

El a precizat că nu a făcut un lucru rău, deoarece crede în coronavirus și nu e ”așa dificil să respectăm regulile”.

„Echipamentul mi l-a adus cineva. L-am aruncat după slujbă, m-am dezbrăcat pe invers față de cum m-am îmbrăcat, pe dos, apoi l-am aruncat. (...) Nu este un lucru ieșit din comun, nu cred că am făcut un lucru rău. Eu cred că acest virus există și se întâmplă o mare nenorocire. (...) Nu este atât de dificil să respectăm regulile. Nu am încălcat niciun canon bisericesc, acestea sunt vremurile pe care le trăim, iar eu m-am adaptat”, a spus preotul din Teslui.

ADVERTISING

Despre acest caz, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a precizat că e mai bine „să exagerezi cu protecția decât să o ignori total”.

„Cazul părintelui super-echipat poate stârni comentarii, dar cred ca avea o justificare conjuncturală. Nu cunosc amănunte. Într-un context punctual infestat e preferabil sa exagerezi cu protecția decât să o ignori total”, a spus Bănescu pentru B1TV.

Înmormântarea a avut loc weekendul trecut, dar imaginea virală abia acum circulă pe rețelele sociale. Iată imaginea:

116457137_316109863089014_136744654785338032_n
Foto: Facebook/ Neagu Simona

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇