Copiii care au ucis un om de 80 de ani pentru o bicicletă au fost internați în instituții de specialitate. Detalii despre cum a murit bătrânul

Copiii care au ucis un om de 80 de ani pentru o bicicletă au fost internați în instituții de specialitate. Detalii despre cum a murit bătrânul

Cei trei minori care au bătut și au lăsat să agonizeze până la moarte un bătrân dintr-un sat din Buzău au fost internați în instituții de specialitate.

Cei doi mai mici, de 9 şi 10 ani, au fost internaţi într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, iar cel de-al treilea în vârstă de 15 ani va fi supus unei expertize neuro-psihiatrice la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca.

Bătrânul de 82 de ani care a fost tâlhărit de cei trei minori a decedat din cauza hipotermiei, după ce a fost lovit şi lăsat pe câmp, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău care prezintă rezultatul necropsiei.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, bărbatul ar fi fost atacat cu scopul de a i se fura bicicleta.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că la data de 22 martie, victima s-a deplasat cu bicicleta proprietate personală în extravilanul satului Căldărăşti, judeţul Buzău, pentru a-şi tăia via. La întoarcere, în jurul orelor 14,00, s-a întâlnit cu 3 minori, în vârstă de 15, 10, respectiv 9 ani, care l-au trântit la sol şi l-au deposedat de bicicletă", se arată în comunicatul de presă.

După ce a fost deposedat de bicicletă, vârstnicul a încercat să o recupereze, dar minorii l-au lovit, l-au legat şi l-au lăsat în câmp, dar nu înainte de a-l stropi cu apă.

ADVERTISING

"A doua zi, pe data de 23 martie, în jurul orelor 12,00, victima a fost găsită decedată pe câmp, de către un vecin, în locul în care a fost abandonată de cei 3 minori, fiind sesizate organele de urmărire penală.

În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei, pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni de părţi moi", se mai precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇