Controale drastice la metrou, pentru respectarea măsurilor anti-Covid 19: Forțe de ordine suplimentare, zeci de sancțiuni într-o singură zi (Video)

Controale drastice la metrou, pentru respectarea măsurilor anti-Covid 19: Forțe de ordine suplimentare, zeci de sancțiuni într-o singură zi (Video)

Poartă masca de protecție pe timpul călătoriei cu metroul! Gestul tău responsabil îi protejează și pe ceilalți participanți la călătoria cu transportul în comun!”, este mesajul postat sâmbătă pe Facebook de reprezentanții Metrorex, împreună cu imagini video din timpul controalelor desfăsurate pe trasee.

Astfel, Metrorex informează că, ”în contextul evoluţiei riscului de îmbolnăvire cu COVID 19”, la sediul companiei a avut loc vineri o întâlnire la care au participat și reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, cei ai Poliţiei Metrou, precum și ai firmelor de pază la metrou.

ADVERTISING

Recorduri noi în lupta cu Covid-19: Peste 3.500 de cazuri noi şi 629 de pacienţi la ATI. Am trecut de 5.300 de morţi

”În cadrul întâlnirii s-a evaluat modul de acționare existent, astfel:

a) Se acționează zilnic, în schimburi, cu 24 de agenți de poliție, 12 echipe mixte poliție/ jandarmi, cu două echipe în ținută civilă;
-zilnic, în medie, s-au înregistrat cca. 50-60 de situații în care s-au aplicat diverse sancțiuni conform prevederilor legale;
b) Având în vedere evoluția pandemiei Covid 19, s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi;
c) În cele 63 de stații de metrou acționează zilnic 320 de agenți de pază în trenurile de metrou și stații, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile;”, se arată în comunicatul Metrorex.

ADVERTISING

Urmărește mai jos imagini de la controalele efectuate printre călătorii cu metroul:

https://www.facebook.com/metrorexoficial.ro/videos/956855161468390/?__cft__[0]=AZXc6J2_VQqvFCdGiW1ognudJQWFjRqaETh_76WQrSsxTwgHg_giz9PMeu4IlWQPR0FxtqnVWvcwmfAhiWpcVKplv8Cm1FWIJIeNdJYjrOBPM9mo4OeJTUPBJ0ne9Kk9cp0clsJ9JgT4BwPbwtwk6zqcVcCTiKRI5j9AWZA7b08r5Mg2_r3Kq8unSsb4N-Z23VLV80e8wUozf-d3_c9wiVVn&__tn__=%2CO-R

De asemenea, se fac demersuri ”pentru realizarea unor întâlniri care să clarifice procedurile de intervenție ale acestora”.

ADVERTISING

În plus, ”s-a actualizat modul de acționare în ceea ce privește aplicarea procedurilor de comunicare în situații de urgență pe fluxul informațional METROREX - Poliția Metrou, respectiv firme de pază - METROREX și firme de pază - Poliția Metrou”, mai informează sursa citată.

Un călător a fost scos cu forța din metrou de jandarmi, pentru că nu purta corect masca (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇