Compania chineză Sinovac va testa vaccinul antiCovid pe copii din Asia, America de Sud și Africa

Compania chineză Sinovac va testa vaccinul antiCovid pe copii din Asia, America de Sud și Africa

Compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech va testa vaccinul său împotriva COVID-19 pe copii şi adolescenţi din Africa de Sud ca parte a unui studiu global de fază III, a anunţat joi Sinovac şi partenerul său local Numolux Group, relatează Reuters.

Studiul va evalua eficacitatea, imunogenitatea şi siguranţa vaccinului CoronaVac la copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 6 luni şi 17 ani, au declarat companiile într-un comunicat.

În cadrul studiului vor fi înscrişi 14.000 de participanţi din Chile, Filipine, Malaezia, Kenya, şi inclusiv 2.000 din Africa de Sud.

Studiul a fost aprobat de Agenţia Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA), iar primul copil va fi vaccinat vineri la Unitatea de Cercetare Clinică MeCRU din cadrul Universităţii de Ştiinţe ale Sănătăţii Sefako Makgatho.

„Obiectivul principal al studiului este de a evalua eficacitatea a două doze de CoronaVac împotriva cazurilor simptomatice confirmate de COVID-19 la copii şi adolescenţi. Eficacitatea vaccinului va fi evaluată şi în ceea ce priveşte prevenirea cazurilor care necesită spitalizare şi a celor severe de COVID-19”, au mai spus Sinovac şi Numolux.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇