Comisia Europeană ia în calcul să permită modificarea PNRR

Comisia Europeană ia în calcul să permită modificarea PNRR

Țările Uniunii Europene își vor putea modifica planurile de redresare și reziliență (PNRR-urile naționale) pentru a putea face față crizei energetice provocate de războiul din Ucraina.

Comisia Europeană va permite modificarea PNRR pentru că statele membre UE au suferit un impact major din cauza prețurilor la energie, iar această criză energetică provocată de conflict arată că în Uniunea Europeană este necesară accelerarea tranziției energetice spre energia verde, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, pentru Digi24.

ADVERTISING

"Comisia Europeană pregătește ceea ce numim REPowerEU. Avem încă o serie de fonduri neutilizate, așa cum știți sunt peste 200 de miliarde de euro din împrumuturile Facilității de Recuperare și Reziliență, analizăm ce resurse suplimentare putem identifica.

Și, într-adevăr, statele membre au posibilitatea de a revizui planurile naționale, pentru a pune mai mult accentul pe această tranziție energetică, iar planul REPowerEU va oferi îndrumările necesare cum se poate face exact acest lucru", a spus Valdis Dombrovskis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit comisarului european pentru Comerț, modificarea PNRR nu va fi permisă și la alte capitole.

Comisia Europeană a îndemnat statele membre UE să-și intensifice pregătirile pentru o întreruperea completă a aprovizionării cu gaze rusești, luând în considerare măsuri de urgență, cum ar fi un plafon temporar la prețurile gazelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇