Cod roșu de vânt puternic la munte, în trei județe. Rafale cu până la 150 km/h

Cod roșu de vânt puternic la munte, în trei județe. Rafale cu până la 150 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod roșu de vânt puternic, valabil până la ora 23.00 la altitudini de peste 1800 de metri, în județele Argeş, Prahova și Dâmboviţa.

Se anunță intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 145 – 150 km/h, care vor spulbera zăpada și vor scădea vizibilitatea.

De asemenea, până la ora 23.00, este Cod galben de vânt puternic și în Harghita, Olt, Dolj și Mehedinţi, cu rafale de 55 - 65 km/h.

O avertizare de cod galben de polei este în vigoare tot până la ora 23:00 în Maramureş, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Bistriţa-Năsăud.

ADVERTISING

Mesaj Ro-Alert trimis în Prahova

Având în vedere codul roșu emis de meteorologi, autoritățile din Prahova au transmis localnicilor şi turiştilor aflaţi, vineri seară, în zona de nord a judeţului un mesaj Ro-Alert. Mesajul a fost transmis în localităţile Azuga, Sinaia, Buşteni şi Valea Doftanei.  

Totodată, au fost anunţate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă acolo unde există altitudini de peste 1.800 de metri. În toate staţiunile transportul pe cablu este oprit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇