Cîţu, despre incendiul de la Iaşi: Am evitat o tragedie, este foarte bine

Cîţu, despre incendiul de la Iaşi: Am evitat o tragedie, este foarte bine

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi seară, că la Iaşi s-a reuşit evitarea unei tragedii, întrucât nu există victime în urma incendiului de la Spitalul de Copii.

”Am evitat o tragedie, este foarte bine. Nu avem victime, în primul rând. Incendiul a avut loc într-o zonă care urma să fie realibitată în toamnă. Au fost evacuate persoane doar preventiv, fumul nu a ajuns la nicio persoană”, a afirmat, marţi seară, la TVR 1, Florin Cîţu, referindu-se la incendiul de la Spitalul de Copii din Iaşi.

Premierul a precizat că momentan nu se cunoaşte cauza incendiului.

ADVERTISING

”Nu ştim de la ce a pornit, se pare că este totuşi de la o instalaţie electrică. Era un cabinet medical. Eu înţeleg că este un cabinet medical, nu este un salon. Era o zonă tampon”, a declarat premierul.

Acesta afirmă că activitatea unităţii nu este afectată, întrucât în zonă nu se derula niciun  fel de activitate.

Nu era activitate în acea zonă în acest moment”, susţine premierul.

Acesta a explicat că, încă după tragedia de la Piatra Neamţ, există un plan de măsuri care trebuie implementate de spitale, pentru a evita astfel de evenimente.

ADVERTISING

”Trebue să vedem dacă acel plan de măsuri este implementat sau nu. Ministerul Sănătăţii poate să prezinte public unde este cu implementarea acelor măsuri din acel plan. Ele trebuie să fie aplicate acele măsuri, planul există încă din iarnă”, a mai afirmat premierul, precizând că este nevoie de spitale şi de modernizarea lor.

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, iar 30 de persoane au fost evacuate, 12 fiind copii şi şapte aparţinători.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇