Ciocniri violente la Kiev, în apropierea sediului preşedinţiei

Ciocniri violente la Kiev, în apropierea sediului preşedinţiei

Poliţia ucraineană a intervenit sâmbătă, la Kiev, împotriva susţinătorilor unui partid naţionalist în apropierea biroului preşedintelui Volodimir Zelenski atunci când aceştia au încercat să rupă un cordon de securitate, relatează Reuters.

Manifestanţii au reacţionat cu spray-uri cu gaze lacrimogene.

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastirski a declarat că opt poliţişti au fost răniţi în timpul violenţelor cu demonstranţii şi că a fost deschisă o anchetă.

El a scris pe Facebook că ciocnirile au izbucnit atunci când poliţia a încercat să îi controleze pe protestatari în timp ce se apropiau către sediul preşedinţiei, dar că ei s-au opus.

''Constituţia garantează dreptul de a manifesta paşnic. Orice persoană care s-a supus controalelor de bază a avut permisiunea de a intra în piaţa din faţa biroului preşedintelui'', a afirmat Monastirski.

ADVERTISING

Manifestanţii erau membri ai unui partid de extremă dreapta care se opune planului cunoscut drept 'formula Steinmeier', care propune acordarea unui statut special regiunii Donbas, controlată de către separatiştii proruşi.

Află mai multe despre:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇