CIA încearcă să recruteze oficiali ruși cu un videoclip despre adevăr (Video)

CIA încearcă să recruteze oficiali ruși cu un videoclip despre adevăr (Video)

Agenţia Centrală de Informaţii a SUA, care încearcă să recruteze mai mulţi ruşi ca spioni, a publicat un videoclip care se adresează oficialilor de la Moscova pe care îi îndeamnă să spună adevărul despre un sistem plin de linguşitori mincinoşi.

Directorul CIA, William Burns, a declarat în iulie că dezamăgirea unor ruşi faţă de războiul din Ucraina creează o ocazie rară de a recruta spioni, pe care CIA nu o va lăsa să treacă.

Agenţia a publicat pe reţelele sociale videoclipul în limba rusă intitulat "De ce am luat legătura cu CIA - pentru mine însumi", care arată un presupus oficial rus care merge spre serviciu prin zăpadă, într-un aparent oraş rus, relatează Reuters.

"Am insistat în faţa tuturor că este lipsit de scrupule să denaturezi adevărul în rapoarte, dar cei care au urcat în ierarhie au fost cei care au făcut exact acest lucru", spune vocea din off în limba rusă.

ADVERTISING

"Înainte credeam că adevărul are o anumită valoare", se spune în videoclip, în timp ce actorul care interpretează un oficial rus intră într-o clădire guvernamentală şi îşi arată legitimaţia când trece pe lângă un birou pe care este o siglă cu vulturul cu două capete al Rusiei.

"Cei din jurul tău s-ar putea să nu vrea să audă adevărul. Dar noi vrem", adaugă vocea din videoclip înainte de a detalia modalităţile de a contacta CIA, care are sediul în Langley, Virginia. "Integritatea are recompense", transmite CIA.

După eşecurile majore privind atacurile de la 11 septembrie 2001 şi războiul american din Irak, agenţiile de spionaj americane şi britanice au revendicat o victorie a serviciilor de informaţii în cazul invaziei ruseşti din Ucraina, avertizând cu mult timp înainte cu privire la planurile Kremlinului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Moscova este atât de greu de penetrat pentru spionii occidentali încât, în perioada sovietică, aceştia au întocmit un ghid denumit "Regulile Moscovei". Acestea au fost actualizate pentru Rusia modernă.

Putin, un fost spion KGB care a lucrat în fosta Germanie de Est, a restabilit o parte din influenţa agenţiilor de informaţii sovietice cândva puternice, deşi CIA afirmă că şeful Kremlinului a fost prost informat cu privire la situaţia reală din Ucraina înainte de a lua decizia de a invada Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇