China pledează pentru dialog și consultări în criza ucraineană

China pledează pentru dialog și consultări în criza ucraineană

Administraţia Chinei a insistat, joi seară, asupra necesităţii găsirii unei soluţii diplomatice la atacul Rusiei asupra Ucrainei, sperând la evitarea amplificării războiului, informează agenţia Associated Press.

Noi încă sperăm că părţile vizate nu vor închide uşa în faţa păcii şi că vor trece la dialog şi consultări, astfel încât criza să nu escaladeze în continuare„, a declarat Hua Chunying, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Urmărește LIVE evoluția evenimentelor din Ucraina.

Anterior, Administraţia de la Beijing a anunţat, joi dimineaţă, că urmăreşte "foarte atent" criza declanşată de atacul Rusiei în Ucraina şi îndeamnă toate părţile să dea dovadă de "reţinere" astfel încât situaţia "să nu scape de sub control".

ADVERTISING

Cu puţin timp înainte de atacul Rusiei asupra Ucrainei, Zhang Jun, ambasadorul Chinei la ONU, îndemnase toate părţile "să rămână calme şi raţionale" şi pledase pentru o soluţie "paşnică".

În urmă cu câteva zile, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a cerut, în discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate de la München, găsirea unei soluţii diplomatice la criza din Ucraina şi a semnalat că se opune unui atac al Rusiei, pledând pentru respectarea suveranităţii naţiunilor şi pentru multilateralism.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇