China nu mai crede că e epicentrul pandemiei și pune bețe în roate echipei OMS care s-a dus la Wuhan să investigheze

China nu mai crede că e epicentrul pandemiei și pune bețe în roate echipei OMS care s-a dus la Wuhan să investigheze

Echipa Organizației Mondiale a Sănătății care a călătorit în Wuhan pentru a face cercetări cu privire la Sars-CoV-2 a fost mai mică cu doi membri. Aceștia au primit interdicție de a călători în China, după ce la testare s-a descoperit că aveau anticorpi IgM.

Astfel, din cei 13 cercetători, 11 au ajuns în Wuhan și doi au rămas în Singapore, informează CNN.

Apariția anticorpilor IgM poate fi unul dintre primele semne ale infecției cu Sars-CoV-2, însă la fel de bine poate fi determinată de administrarea vaccinului sau de o infecție vindecată, pacientul nemaifiind purtător. Mai mult, la astfel de teste pot exista și rezultate fals-pozitiv.

ADVERTISING

China cere, din noiembrie anul trecut, tuturor celor care intră în țară să prezinte un rezultat negativ la testul de anticorpi IgM, precum și al unui test PCR.

Echipa OMS, în carantină în China

OMS a precizat că cei doi cercetători au fost testați de mai multe ori și rezultatul pentru COVID a fost negativ.

La aterizarea în China, echipa OMS a fost plasată în carantină pentru două săptămâni, așa cum sunt reglementările în țara de unde a pornit pandemia de COVID.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul chinez de Externe Zhao Lijian a refuzat să comenteze pe acest subiect.

China spune că nu e Wuhanul epicentrul pandemiei

Aceasta este a doua piedică pe care OMS o întâmpină de când a anunțat că vrea să meargă în Wuhan să cerceteze cum a apărut virusul. Echipa trebuia inițial să ajungă în primele zile ale noului an, dar China a blocat zborul.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a declarat atunci ”profund dezamăgit”, mai ales că Beijingul dăduse multe asigurări că face totul ca să îi poată primi cât mai curând.

ADVERTISING

În plus, oficialii chinezi insistă acum cu o nouă teorie, și anume că nu Wuhanul a fost punctul zero, ci pandemia a izbucnit în mai multe locuri de pe glob.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇