Cel puţin 28 de morţi şi 79 de răniţi după explozia unei cisterne cu benzină în Liban

Cel puţin 28 de oameni au murit şi alţi 79 au fost răniţi în explozia unei cisterne cu benzină în nordul Libanului, produsă duminică dimineaţa, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Reuters.

Surse militare şi de securitate au declarat că armata a confiscat un rezervor de stocare a combustibilului ascuns de comercianţii de pe piaţa neagră şi a distribuit benzină rezidenţilor când a avut loc explozia.

Informaţiile variază în ceea ce priveşte cauzele exploziei.

"Au existat o mulţime de oameni, iar certurile dintre unii dintre ei au dus la focuri de armă care au lovit rezervorul de benzină şi astfel a explodat", a declarat o sursă de securitate.

ADVERTISING

Canalul local Al-Jadeed a relatat, citând martori oculari, că explozia a fost provocată de o persoană care a aprins o brichetă.

Dezastrul a avut loc în oraşul Altalil, în regiunea Akkar, care este una dintre cele mai sărace zone din Liban.

Aproximativ 200 de persoane se aflau în apropiere în momentul exploziei, au spus martorii oculari.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Hamad Hassan, a declarat că cele mai grave cazuri de arsuri au nevoie probabil de un tratament rapid în străinătate pentru a le fi salvate vieţile.

ADVERTISING

Între victime se află membri ai armatei şi ai forţelor de securitate, potrivit unor surse.

Libanul suferă de o penurie severă de combustibil, ceea ce duce la cozi lungi la benzinării şi la întreruperi de aprovizionare extinse.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇