Cel mai tânăr primar al oraşului Sao Paulo a murit de cancer

Cel mai tânăr primar al oraşului Sao Paulo a murit de cancer

Bruno Covas, care în 2018, la vârsta de 38 de ani, a devenit cel mai tânăr primar al oraşului Sao Paulo, cel mai mare oraş brazilian şi sud-american, a murit duminică de cancer digestiv.

Liderul Partidului Social Democrat Brazilian (PSDB) în vârstă de 41 de ani şi nepot al guvernatorului din Sao Paulo Mario Covas era internat din 2 mai din cauza agravării bolii sale şi de atunci a fost internat la Hospital Sirio Libanés din Sao Paulo.

El a cerut un concediu de 30 de zile pentru a se dedica total îngrijirilor. "Corpul meu cere să dedic mai mult timp tratamentului, care intră într-o fază foarte severă", a anunţat el atunci.

ADVERTISING

Cancerul la sistemul digestiv, care apoi i-a afectat ganglionii limfatici, ficatul şi oasele, a fost diagnosticat în octombrie 2019.

În ciuda bolii, el a continuat să-şi exercite funcţia de primar al celui mai populat oraş din Brazilia şi a gestionat criza provocată de pandemia de coronavirus.

Bruno Covas a contractat Covid-19 în august 2019 şi după ce s-a vindecat, în noiembrie 2020, a fost reales ca primar cu 60 la sută din voturi. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇