Cătălin Prunariu a demisionat de la șefia Tarom

Cătălin Prunariu a demisionat de la șefia Tarom

Cătălin Radu Prunariu a plecat de la conducerea Tarom. Motivele invocate sunt „personale”.

Consiliul de Administrație al Tarom a luat act, marți, de demisia comandantului Cătălin Radu Prunariu din funcția de director general, demersul acestuia fiind din motive personale.

„Industria aeronautică din întreaga lume traversează o perioadă extrem de dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană națională a reușit să supraviețuiască primilor ani de criză, în special datorită ajustării operațiunilor, restructurării personalului și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate.

ADVERTISING

Tarom se află în plin proces de transformare al companiei, demarat la începutul anului 2020, odată cu accesarea Împrumutului de Salvare ca urmare a prenotificării la Comisia Europeană a unui Ajutor de Stat de Restructurare, proceduri necesare pentru adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung”, transmite Tarom într-un comunicat de presă.

Astfel, „ținând cont de complexitatea activităților, dar și pentru a exista o continuitate în demersurile începute de către companie”, Consiliul de Administrație al Tarom l-a numit în funcția de director general pe Mihăiță Ursu, membru CA și fost Director General al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cătălin Radu Prunariu a preluat conducerea Tarom de la Mihăiţă Ursu, în iunie 2021.

Cătălin Prunariu este fiul cosmonautului Dumitru Prunariu şi a început să lucreze în cadrul Tarom în anul 2009, în calitate de copilot, ulterior profesând ca pilot comandant, instructor şi examinator, conform ZF.

În paralel, între 2012 şi 2017, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile Române.

În perioada 2019-2020 a ocupat funcţia de inspector-şef pentru operaţiuni aeriene.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇