Captură de 3,3 tone de tutun neprelucrat, în Vama Giurgiu

Captură de 3,3 tone de tutun neprelucrat, în Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră in Giurgiu au descoperit, într-un TIR încărcat cu piese auto, peste 3,3 tone de tutun neprelucrat.

Marfa, care era ascunsă în mai multe cutii din carton, a fost ridicată de către autorităţi în vederea continuării cercetărilor.

Nu existau documente legale.

În compartimentul pentru marfă, în interiorul paleţilor, se aflau de fapt 25 de cutii din carton, în care era ascunsă o cantitate considerabilă de tutun neprelucrat. 

”S-a procedat la inventarierea acestora, rezultând cantitatea de 3.350 kilograme de tutun neprelucrat, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă. Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 201.000 lei, a fost indisponibilizată de către poliţiştii de frontieră, în vederea continuării cercetărilor”, a mai precizat sursa citată.  

ADVERTISING

Faţă de cetăţeanul leton se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de ”producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara  unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritate. a competentă” .


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇