Borna buclucașă de la Piatra Secuiului, cu care s-a pozat președinta Ungariei, a fost revopsită în culorile steagului României

Borna buclucașă de la Piatra Secuiului, cu care s-a pozat președinta Ungariei, a fost revopsită în culorile steagului României

Săptămâna trecută, președinta Ungariei, Katalin Novak, s-a pozat cu borna de la Piatra Secuiului, care era atunci vopsită în culorile drapelului țării sale, stârnind multe controverse în mediul online. Duminică, aceasta a fost revopsită în roșu, galben și albastru.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de liderul AUR, George Simion, care a postat o fotografie însoțită de comentariul: „Problemă rezolvată”. 

În plus, lângă borna respectivă se află acum și un steag al României.

Amintim că în urmă cu o săptămână, președinta Ungariei, Katalin Novak, care s-a aflat într-o vizită privată în România, a urcat la Piatra Secuiului, de unde a postat pe Facebook mai multe fotografii. „Am ajuns la vârf. Piatra Secuiului, 1.130 de metri. E bine să faci o excursie la finalul unor celebrări comune”, a scris Katalin Novak pe rețeaua de socializare.

ADVERTISING

Într-una din fotografiile postate, ea se sprijinea de borna de marcaj de acolo, care era vopsită în culorile roșu-alb-verde ale drapelului Ungariei.

Pe contul său de Facebook s-au iscat dispute între naționaliștii care critică situația, calificând-o drept un gest sfidător la adresa țării noastre, și cei care i-au urat ”bun venit” oficialului maghiar.

La borna de la Piatra Secuiului se duce de multă vreme un schimb de șicane între români și maghiari, care o tot vopsesc și revopsesc în culorile steagului fiecărei țări în parte, amintește Digi 24.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Borna reprezintă limita dintre comunele Rimetea (județul Alba) și Moldovenești (județul Cluj), ambele cu populație majoritară de etnie maghiară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇