Boris Johnson le spune britanicilor să se vaccineze, în mesajul de Crăciun (Video)

Boris Johnson  le spune britanicilor să se vaccineze, în mesajul de Crăciun (Video)

Boris Johnson îi îndeamnă pe britanici să facă un cadou țării și să se vaccineze, inclusiv cu doza booster. Un mesaj de Crăciun mai grav, în condițiile în care Marea Britanie se află în plin val cauzat de versiunea Omicron a SARS CoV-2.

„După doi ani de pandemie, nu pot spune că am ieşit din ea”, declară Boris Johnson în discursul său care va fi difuzat vineri, în contextul în care varianta Omicron duce la o creştere abruptă a numărului de noi cazuri, care bat recorduri şi au trecut două zile consecutive pragul de 100.000.

Spre deosebire de anul trecut, când, în timp ce campania de vaccinare abia începuse, au fost impuse restricţii chiar înainte de Crăciun din cauza apariţiei variantei Alpha mai contagioasă, Boris Johnson nu intenţionează deocamdată să facă la fel anul acesta.

Prime Minister Boris Johnson's Christmas message to the Armed Forces 2021



„Pentru milioane de familii din întreaga ţară, sper şi cred că acest Crăciun este şi va fi semnificativ mai bun decât ultimul”, subliniază şeful guvernului, într-un moment în care mulţi britanici pozitivi la COVID-19 vor trebui să rămână izolaţi, dacă vor respecta regulile.

„Dacă anul acesta aveţi nevoie de un curcan mai mare, dacă este mai multă varză de curăţat şi mai multe vase de spălat, cu atât mai bine, pentru că aceste ritualuri au o mare importanţă”, adaugă el, „şi dacă anul acesta grămada de hârtie mototolită este mai înaltă este deoarece cu siguranţă (…) ne-am făcut un cadou invizibil şi inestimabil”, să fim vaccinaţi.

Nu doar pentru sine, ci „pentru prieteni, familie şi pentru toţi cei pe care îi întâlnim”, continuă el, citând într-o aluzie religioasă rară pentru liderul conservator, învăţăturile lui Iisus Hristos.

Dacă, teoretic, nu există timp suficient pentru a cumpăra cadouri, „există întotdeauna ceva minunat pe care îl puteţi oferi familiei voastre şi întregii ţări. Este să faceţi vaccinul, fie că este primul, al doilea sau rapelul”, adaugă prim-ministrul.

Boris Johnson încheie anul afectat politic, între scandaluri, sondaje nefavorabile, rebeliune în majoritatea sa faţă de introducerea certificatelor de vaccinare şi pierderea unui bastion electoral.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇