Blugii s-ar putea scumpi după ce prețul bumbacului a atins maximul ultimului deceniu

Blugii s-ar putea scumpi după ce prețul bumbacului a atins maximul ultimului deceniu

Prețul bumbacului a crescut la nivelul maxim al ultimului deceniu, în condițiile în care vremea nefavorabilă și problemele de transport maritim amenință aprovizionarea, ceea ce duce la creșterea costurilor pentru îmbrăcăminte în întreaga lume.

Culturile din mai multe țări cheie pentru cultivarea bumbacului înregistrează probleme, de la câmpurile inundate de ploi din SUA la cele infestate din India, scrie Bloomberg.

În același timp, cumpărătorii de bumbac au nevoie de mai multă marfă: Mexicul și China cumpără cantități record.

ADVERTISING

Problemele în aprovizionare sunt cauzate de tarifele mari de transport și de tensiunile geopolitice, ce țin de reacțiile internaționale privind condițiile de muncă din Xinjiang, cea mai mare regiune producătoare din China. Statele Unite au interzis importurile la începutul acestui an.

Toate acestea determină creșterea prețurilor, ceea ce înseamnă că prețul de fabricare a hainelor va fi în creștere. Acest lucru va reduce marjele producătorilor de îmbrăcăminte, cum ar fi Levi Strauss & Co. și va avea ca rezultat o creștere a prețurilor pentru toate produsele, de la tricouri la blugi, în cazul în care comercianții cu amănuntul vor încerca să transfere aceste cheltuieli către consumatori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prețul bumbacului a urcat cu 28% în acest an. În condițiile în care se preconizează că bumbacul va înregistra un al doilea an de deficit de aprovizionare la nivel mondial, traderii așteaptă o valoare actualizată a deficitului, care va fi publicată de către compania de cercetare Cotlook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇