Biden a promulgat legea care garantează căsătoriile gay. Anterior, votase pentru apărarea mariajului între o femeie și un bărbat

Biden a promulgat legea care garantează căsătoriile gay. Anterior, votase pentru apărarea mariajului între o femeie și un bărbat

Preşedintele Joe Biden a promulgat o lege federală istorică privind noile măsuri de protecţie pentru cuplurile homosexuale şi interrasiale.

Biden a semnat Legea privind respectul pentru căsătorie în faţa a mii de invitaţi pe Peluza de Sud, în cadrul unui eveniment despre care Casa Albă a spus că reflectă importanţa momentului, scrie AFP. 

"Căsătoria este o propunere simplă. Pe cine iubeşti? Şi vei fi loial acelei persoane pe care o iubeşti?", a întrebat preşedintele. "Nu este mai complicat de atât", a adăugat el. 

ADVERTISING

Biden a declarat că legea recunoaşte că "toată lumea ar trebui să aibă dreptul de a răspunde singură la aceste întrebări, fără intervenţia Guvernului" şi asigură "protecţiile federale care vin odată cu căsătoria". 

"În cea mai mare parte a istoriei naţiunii noastre, am refuzat cuplurilor interrasiale şi cuplurilor de acelaşi sex aceste protecţii. Nu am reuşit să le tratăm cu aceeaşi demnitate şi respect. Iar acum această lege cere ca o căsătorie interrasială şi căsătoria între persoane de acelaşi sex să fie recunoscută ca fiind legală în fiecare stat al naţiunii", a mai afirmat şeful statului. 

ADVERTISING

Noua lege anulează oficial Legea privind apărarea căsătoriei, care definea căsătoria ca fiind între un bărbat şi o femeie.

Ea impune ca statele să onoreze valabilitatea licenţelor de căsătorie din afara statului, inclusiv a uniunilor între persoane de acelaşi sex şi interrasiale. 

În calitate de senator, Biden a votat pentru Legea privind apărarea căsătoriei în 1996. Semnarea proiectului de lege de marţi a reprezentat punctul culminant al transformării sale în această problemă.

Proiectul de lege a fost adoptat în Cameră cu sprijinul a 39 de republicani care s-au alăturat democraţilor, după ce a trecut de Senat cu votul a 12 senatori republicani. 

WATCH: Biden signs the Respect for Marriage Act on the South Lawn

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇