„Azovstal este locul morții și vieții mele”. Imagini emoționante cu eroii Mariupolului și povestea celui care le-a făcut (Galerie foto)

„Azovstal este locul morții și vieții mele”. Imagini emoționante cu eroii Mariupolului și povestea celui care le-a făcut (Galerie foto)

Rusia și-a declarat vineri victoria în Mariupol, după ce și ultimii soldați ucraineni au părăsit subsolurile fostului combinat.

Unul dintre luptători, Dmitri Kozatski, și-a făcut publice fotografiile făcute în buncăre pe parcursul ultimelor aproape 3 luni: „Asta a fost tot. Mulțumiri din adăpost. Azovstal este locul morții și vieții mele” .

Deși tocmai urma să devină prizonier de război și soarta sa e incertă, Kozatski își păstrează optimismul.

ADVERTISING

„Asta a fost tot. Mulțumiri din buncăr. Azovstalul este locul morții și vieții mele. Cât sunt prizonier, vă las aceste imagini, înscrieți-le la toate concursurile de fotografie și fotojurnalism și dacă voi câștiga va prinde bine după ce voi fi eliberat. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul vostru. Ne revedem curând”, a fost mesajul său, căruia i-a alăturat linkul cu pozele.

Potrivit presei ucrainene, Kozatski are 26 de ani și e originar din regiunea Jîtomîr. Până în 2014, el a studiat științe politice la Academia Ostroh din Rivne. După anexarea Crimeii, el s-a înrolat în Garda Națională a Ucrainei și din 2015 a fost detașat în Mariupol. În 2017, a intrat în Regimentul Azov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El era purtătorul de cuvânt al regimentului. În Ucraina, el este cunoscut drept „ochii și vocea Azovstalului”, potrivit Meduza.io.

Ziua 87 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

În cele aproape 3 luni petrecute în buncăre, Kozatski a publicat numeroase imagini, în principal portrete ale soldaților răniți.

Pe 16 mai, ziua în care luptătorii au început să se predea, după ce comandanții au primit ordin să facă tot ce pot pentru a salva viețile soldaților, Kozatski a postat o imagine cu un soldat care se scălda într-o rază de soare ce pătrundea printre ruine.

ADVERTISING

„Lumina va câștiga”, a fost interpretarea care i-a fost dată în presa ucraineană.

Kozatski a ajuns în atenția întregii lumi și după ce a cântat, în catacombele Azovstalului, melodia „Stefania” a celor de la Kalush Orchestra, piesa care a câștigat ediția din acest an.

Vă prezentăm, mai jos, imaginile publicate de Dmitri Kozatski:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇