Autoritățile din Timiș cer ca un oraș și 3 sate să intre în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Autoritățile din Timiș cer ca un oraș și 3 sate să intre în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Autoritățile din Timiș au cerut ca orașul Făget și trei sate aparținătoare să intre în carantină din cauza creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, spună că pentru a putea pune decizia în aplicare, este nevoie și de acordul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

"La acest moment s-a luat decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a carantina orașul și cele trei state aparținătoare. Această decizie a venit în urma raportului comunicat de către DSP și a analizei epidemiologice la nivelul orașului.

ADVERTISING

Ținând cont că situația e delicată, 47 de persoane pozitive și personal medical, s-a luat această decizie, decizie care a fost transmisă la nivel național și așteptăm astăzi ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În momentul în care va veni acest ordin, instituțiile responsabile îl vor pune în aplicare cu restricționarea accesului, dar această restricționare este controlată. Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective", a declarat Călin Dobra, potrivit Digi24.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Printre cei infectaţi cu noul coronavirus se numără şi opt cadre medicale de la Spitalul Orăşenesc Făget care acum se află internate în spital, dar şi mai mulţi membbri ai unei biserici, informează News.ro.   În oraşul Făget şi satele aparţinătoare sunt aproximativ 7.000 de locuitori. 

Făget ar putea deveni astfel primul oraș care intră în carantină după aprobarea noii legi.

În momentul de față în carantină se află localitatea Cartojani, din județul Giurgiu, și un sat din comuna Gornet (Prahova).

ADVERTISING

Autorităţile din Gornet au atacat însă în instanţă ordinul de carantinare a satului din comună şi îi cer şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, o analiză urgentă a cazurilor din zona respectivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇