Atenționare de călătorie pentru Spania și Portugalia - sunt greve în transportul aerian

Atenționare de călătorie pentru Spania și Portugalia - sunt greve în transportul aerian

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis atenţionări de călătorie pentru Spania și Portugalia, fiind anunțate greve în transportul aerian.

În Portugalia, de vineri până duminică, va fi o grevă a personalului de asistenţă tehnică la sol din aeroporturi, astfel că vor fi întârzieri ale curselor aeriene.

În aceste condiţii, cetăţenii români care urmează să se deplaseze în zonă în aceste zile sunt rugaţi să-şi confirme zborurile cu companiile aeriene, înainte de a se îndrepta către aeroporturi. Informaţiile actualizate permanent referitoare la companiile aeriene afectate de grevă sunt disponibile pe site-ul: https://www.portway.pt/pt/media/noticias/.

ADVERTISING

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Totodată, în Spania, în perioada 28 august - 6 septembrie este anunţată o grevă a însoţitorilor de zbor ai companiei Iberia Express, astfel că va fi perturbat programul curselor aeriene operate de aceasta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluat de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor de Internet: https://www.easyjet.com/en, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇