Atac în centrul Parisului: Un mort și doi răniți, agresorul ar fi strigat Allah Akbar

Atac în centrul Parisului: Un mort și doi răniți, agresorul ar fi strigat Allah Akbar

O persoană a fost ucisă şi alte două rănite într-un atac cu cuţitul la Paris, sâmbătă seara. Incidentul a avut loc pe Quai de Grenelle, în arondismentul 15 din Paris, în apropiere de Turnul Eiffel.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a scris despre atac pe platforma de socializare X: „Poliţiştii tocmai ce au reţinut cu curaj un agresor care a atacat trecători în Paris, în zona Quai de Grenelle.

O persoană a decedat şi o persoană rănită a fost tratată de pompierii din Paris. Vă rugăm să evitaţi zona”. Bărbatul care a murit era un turist german care avea şi cetăţenie filipineză, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

ADVERTISING

Alte două persoane au fost rănite în urma atacului, una de naţionalitate străină şi celălaltă franceză. Una dintre ele a fost lovită în ochi cu un ciocan. "Vieţile lor nu sunt în pericol", a declarat Gérald Darmanin.

Agresorul ar fi strigat "Allah Akbar", potrivit AFP, care a obţinut informaţia de la o sursă din poliţie.

Individul şi-a început atacul mortal puţin după ora locală 21.00, între Quai de Grenelle şi Bir-Hakeim. El l-a atacat mai întâi pe turistul german. Apoi a fugit pe podul Bir-Hakeim, când a intervenit un taximetrist care a văzut scena. El a ajuns în arondismentul 16. În acest moment, a fost urmărit de o echipă de poliţişti din arondismentul 7 şi a atacat celelalte două persoane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Când cei patru poliţişti au coborât din vehiculul lor pentru a-l interoga pe suspect, acesta "şi-a ţinut mâinile în haină şi a explicat că avea explozibili asupra sa". El a fugit din nou înainte de a fi arestat. Ca răspuns la ameninţările "violente" ale suspectului, unul dintre poliţişti a tras cu pistolul cu electroşocuri "de două ori", a explicat ministrul de Interne.

Cine este agresorul

Agresorul, Armand R., este un francez născut în 1997 la Neuilly-sur-Seine. Individul, care locuieşte cu părinţii săi în Essonne, este cunoscut de serviciile de informaţii pentru legăturile sale cu islamul radical şi pentru probleme psihice, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Gérald Darmanin a precizat că suspectul "urmează un tratament psihiatric şi neurologic".

ADVERTISING

În iulie 2016, acelaşi individ a fost arestat de către DGSI (Direcţia Generală de Securitate Internă). Acesta era suspectat că dorea să comită un act violent cu un cuţit în La Défense. Gérald Darmanin a adăugat că acesta a fost condamnat în acelaşi an la patru ani de închisoare pentru aceste fapte.

Potrivit jurnalistului specializat în terorism Wassim Nasr, de la France 24, atacatorul a filmat o înregistrare video de două minute în care îşi revendică responsabilitatea înainte de a comite atacul. În aceasta, el se declară "susţinător al califatului Statului Islamic" şi a jurat "credinţă califului Abu Hafs". De asemenea, el a afirmat că acţionează pentru a-i "răzbuna pe musulmani".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇