Atac armat în cea mai veche universitate germană: Atacatorul avea 18 ani

Atac armat în cea mai veche universitate germană: Atacatorul avea 18 ani

Autorul atacului armat comis luni într-o sală de curs de la Universitatea din Heidelberg (foto), în care a fost ucisă o tânără şi alte trei persoane rănite, era un german în vârstă de 18 ani, a anunţat comandantul poliţiei locale, relatează AFP.

”Armele (pe care atacatorul le purta cu el – n. red.) au fost cumpărate din străinătate”, a adăugat Siegfried Kollmar, în timp ce motivaţiile acestui atac urmează să fie stabilite.

Amintim că o tânără a murit și trei persoane au fost rănite în atacul comis luni la Universitatea Heidelberg din sud-vestul Germaniei, când un bărbat a dat buzna într-o sală de curs, a deschis focul, a părăsit sala şi apoi s-a sinucis, notează EFE şi DPA.

ADVERTISING

Atacul a avut loc în cartierul Neuenheimer Feld.

Universitatea din Heidelberg, fondată în 1386, este cea mai veche universitate din Germania şi, de asemenea, una dintre cele mai vechi din Europa. Aceasta are mai multe campusuri în pitorescul oraş Heidelberg, cu o populaţie de aproximativ 160.000 de persoane, situat pe râul Neckar.

Pe 25 februarie 2017, un om a murit și doi au fost răniți după ce un bărbat a intrat cu mașina într-o zonă pietonală din Heidelberg. Atacatorul, care ar fi avut un cuțit asupra sa, a fost împușcat și rănit de polițiști, după ce a fugit de la locul incidentului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇