Anglia a intrat la miezul nopţii în lockdown, dar şcolile rămân deschise

Anglia a intrat la miezul nopţii în lockdown, dar şcolile rămân deschise

Camera Comunelor a parlamentului britanic a aprobat miercuri seară, cu o majoritate covârşitoare, intrarea Angliei în al doilea lockdown, pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei de COVID-19, măsură care va rămâne în vigoare 30 de zile.

După patru ore de dezbateri, parlamentarii britanici au aprobat, cu 516 voturi pentru şi 38 de voturi împotrivă, planul prezentat de premierul Boris Johnson, arată BBC.

Aşadar, începând de la miezul nopţii trecute, toate magazinele neesenţiale, barurile şi restaurantele din Anglia au fost închise până pe 2 decembrie, când noul lockdown expiră în mod automat.

Şcolile, colegiile şi universităţile vor rămâne deschise şi este încurajat lucrul în regim de telemuncă.

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele cu un motiv întemeiat, printre care consultaţii medicale, deplasarea către locul de muncă sau cumpărarea de alimente.

De asemenea, activităţile fizice sunt permise în spaţii deschise, ca şi întâlnirile cu familia sau prietenii, însă cu condiţia respectării regulilor de distanţare fizică.

Celelalte componente ale Regatului Unit – Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – au propriile lor politici şi în ultimele săptămâni au introdus restricţii mai dure cu privire la limitarea răspândirii COVID-19.

Regatul Unit a raportat miercuri un număr total de 47.742 de decese cauzate de COVID-19, dintre care 492 în ultimele 24 de ore, cea mai mare valoare a acestui indicator de la jumătatea lunii martie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖