Alerta pe litoral: Marea este extrem de agitată, iar valurile sunt foarte mari. Cel puţin şapte persoane sunt fie dispărute, fie în pericol de înec

Alerta pe litoral: Marea este extrem de agitată, iar valurile sunt foarte mari. Cel puţin şapte persoane sunt fie dispărute, fie în pericol de înec

Autorităţile din Constanţa anunţă că, duminică, marea este extrem de agitată, iar toate echipajele disponibile ale ISU, Gărzii de Costă şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) sunt angrenate în misiuni de căutare şi salvare a persoanelor dispărute în mare sau în pericol de inec.

Cel puţin şapte intervenţii sunt în derulare, de la Olimp până la Vama Veche.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat că forţele inspectoratului acţionează pe sudul litoralului.

ADVERTISING

"În tot sudul litoralului, începând de la Vama Veche până în Olimp, avem toate forţele inspectoratului (terestre patru SMURD, şenilate şi pe mare ambarcaţiunea din Portul Mangalia şi echipaje de scafandrii) şi aerian (elicopterul) care desfăşoară activităţi de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puţin şapte persoane printre care copii, fie dispăruţi în mare, în pericol de înec sau resuscitati pe plajă. În momentul de faţă încă se primesc apeluri pe 112 din zona menţionată", a declarat Anca Chiriţă.

ADVERTISING

Ea a precizat că misiunilor respective s-au alăturat cinci echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, nave ale ARSVOM şi Garda de Coastă.

"Misiunea este un dinamică, este dificil de acţionat din cauza gradului de agitaţie al mării. Toţi colegii sunt angrenaţi în gestionarea situaţiilor de urgenta apărute", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇