Alertă COVID-19 în Poliția Capitalei. Zeci de agenți sunt în izolare, după doua cazuri confirmate

Alertă COVID-19 în Poliția Capitalei. Zeci de agenți sunt în izolare, după doua cazuri confirmate

Cinci poliţişti din cadrul Secţiei 21 de Poliţie din Bucureşti se află în izolare, după ce un coleg a fost depistat cu COVID-19, a informat, marţi, Poliţia Capitalei.

De asemenea, arată sursa citată, la nivelul structurii de Acţiuni Speciale, 36 de poliţişti sunt în izolare, un coleg fiind confirmat pozitiv.

Tătaru vorbește de noi restricții

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că în aceste zile asistăm la o creştere a numărului de cazuri de COVID – 19, având o transmitere comunitară accentuată.

ADVERTISING

Tătaru anunţă că, dacă evoluţia va fi nefavorabilă, autorităţile se gândesc să impună unele restricţii în anumite zone, acolo unde se observă o transmitere comunitară accentuată.

”După trei perioade de relaxare, (…) asistăm la o creştere a numărului de cazuri, o creştere progresivă, nu exponenţială pe care o putem gestiona, în măsura în care sunt respectate şi acele reguli de distanţare fizică sau precauţii.

Sunt zile în care am observat, ultimele cinci au fost cu peste 300 de cazuri noi, dar chiar dacă astăzi avem 246 sunt şi datorită faptului că au fost şi mai puţine teste. Evaluarea noastră se face şi la cazurile de Terapie Intensivă, precum şi adresabilitatea la nivelul UPU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt cazuri care sunt evaluate în mod particular, fiecare dintre ele, sunt anchete epidemiologice în derulare, sunt locuri şi locaţii care sunt izolate şi în ultima perioadă am putut vedea şi  agenţi economici care au  făcut evaluări angajaţilor şi au depistat cazuri noi”, a declarat Nelu Tătaru, la TVR, luni seară.

Bilanțul de COVID-19, în creștere

Bilanțul de COVID-19 ajunsese luni în țara noastră la 24.291 de îmbolnăviri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 246 de cazuri noi de coronavirus.

ADVERTISING

Până acum, dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate.

La Terapie Intensivă luni erau internați 195 de pacienți.

În ce privește decesele, bilanțul total a ajuns la 1.523 de morți, 11 fiind înregistrate de duminică până luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇