Aeroportul din Sibiu are cea mai performantă cameră cu termoviziune din România, luată cu bani de la UE

Aeroportul din Sibiu are cea mai performantă cameră cu termoviziune din România, luată cu bani de la UE
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Cea mai performantă cameră cu termoviziune din România a fost cumpărată cu peste un milion de euro şi instalată la Aeroportul Internaţional din Sibiu (AIS).

Aceasta face parte dintr-un întreg sistem modernizat de supraveghere, în mare parte investiţia fiind realizată din fonduri europene.

„Este vorba de un sistem de supraveghere pe suprafeţe mari, pe o rază de 2,5 kilometri identifică oameni, iar pe o rază de 4,5 kilometri identifică maşini, pentru că sunt camere termale, nu contează care sunt condiţiile meteo de afară, dacă e ceaţă, zăpadă, ploaie.

ADVERTISING

Sistemul poate să monitorizeze atât perimetrul, cât şi evoluţia avioanelor, pe panta de apropiere şi decolare. Este o chestiune de securitate.

Această cameră este unică în ţară, nu mai există instalată niciunde. Ea este destinată supravegherii pe suprafeţe mari, s-ar putea ca ea să fie folosită ca şi demo, la un moment dat, pentru cei care ar putea să o mai instaleze, şi aici mă refer la colegii de la Poliţia de Frontieră.

Este prima cameră de genul acesta care s-a livrat în ţară şi s-a instalat la noi", a explicat directorul instituţiei, Marius Gîrdea.

Această cameră performantă a fost montată pe turnul de control al aeroportului.

Proiectul "a fost implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 2 'Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient', Obiectiv Specific 2.3. 'Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor'", se arată într-un comunicat de presă al aeroportului din Sibiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇