AEP: 121 cetăţeni români au primit adeverinţe pentru a candida la alegerile locale din Italia

AEP: 121 cetăţeni români au primit adeverinţe pentru a candida la alegerile locale din Italia

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă, vineri, că 121 cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au solicitat şi au primit, până în prezent, adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din această ţară.

Din cei 121 de potenţiali candidaţi români la alegerile locale din Italia, 70 sunt femei şi 51 sunt bărbaţi, precizează un comunicat al AEP.

Adeverinţele eliberate de AEP atestă că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în exercitarea drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fi fost condamnaţi la pierderea drepturilor electorale, menţionează sursa citată.

ADVERTISING

”În toamna anului 2021, între 15 septembrie și 15 octombrie, vor avea loc alegeri locale în aproximativ 1.345 de localități din Italia. Aici puteți consulta lista localităților în care se va desfășura acest exercițiu electoral https://www.tuttitalia.it/elezion.../elezioni-comunali-2021/. Cetățenii români, în calitate de cetățeni comunitari, vor putea participa la acest scrutin electoral, atât în calitate de alegători, cât și de candidați”, se arată într-un comunicat de presă remis de MAE.

Și la alegerile din Germania candidează români.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Află mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇