Administratorul special al World Trade Center Bucureşti a fost reţinut

Administratorul special al World Trade Center Bucureşti a fost reţinut

Administratorul special al World Trade Center Bucureşti a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, el şi-ar fi însuşit bani şi bunuri în valoare de peste 500.000 de lei.

“În perioada septembrie 2019 – noiembrie 2021, inculpatul, în calitate de administrator special, respectiv director executiv al S.C. WTCB S.A., societate aflată în insolvenţă, cu atribuţii de administrare a patrimoniului societăţii, având totodată în gestiune mai multe bunuri, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, şi-a însuşit bunuri în valoare totală de 103.395,35 de lei, în modalitatea achiziţionării acestora în numele şi din bugetul societăţii, iar în perioada aprilie – septembrie 2021, şi-a însuşit suma totală de 416.045 lei, în modalitatea ridicării banilor din casierie cu titlu de avans/avans spre decontare, justificând ulterior sumele respective prin emiterea unor decizii de acordare a unor prime băneşti lipsite de temei. În intervalul 11.03.2021 – 09.11.2021, a falsificat un înscris, în modalitatea alterării conţinutului acestuia, iar în intervalul 19.11.2021 – 03.12.2021 a falsificat un alt înscris în modalitatea antedatării acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului.   

ADVERTISING

Administratorul special a fost reţinut pentur 24 de ore şi va fi prezentat Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare la domiciliu pentru 30 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇