Accidente grave cu ATV-uri: Doi copii au ajuns la spital cu multiple traumatisme, un bărbat a murit

Accidente grave cu ATV-uri: Doi copii au ajuns la spital cu multiple traumatisme, un bărbat a murit
Foto: ISU Alba

Doi copii au ajuns la spital cu multiple traumatisme și un bărbat a murit, duminică, în urma unor accidente suferite cu ATV-urile în care se aflau.

Doi fraţi, o fată de 12 ani şi un băiat de 14 ani, au căzut cu un ATV în zona rezervaţiei Râpa Roşie, într-o crevasă, de la zeci de metri înălţime. Din cauza zonei inaccesibile rutier sau la pas, singura posibilitate de a se ajunge la victime a fost prin trolierea cu un elicopter SMURD a doi salvatori.

Misiune de salvare a doi copii din zona Râpa Roșie❗️Astăzi, în sistem integrat ISU, IJJ, IPJ, SAJ și Salvamont Alba…

Publicată de ISU Alba pe Duminică, 1 mai 2022

Cei doi fraţi au suferit multiple traumatisme și au fost duși în prima fază la la UPU Alba Iulia, unde au fost investigaţi şi au primit îngrijiri medicale, și urmează să fie transferați la un centru universitar dintr-un judeţ învecinat.

„Pacienta de 12 ani are mai multe contuzii prin cădere de la înălţime, traumatism cranio facial acut minor şi fractură claviculă stânga. Diagnosticul pacientului de 14 ani este: policontuzionat prin cădere de la înălţime, traumatism cranio facial acut minor, traumatism coloană dorsală cu fractură tasare corp vertebral D8 şi fractură calcaneu. Vor fi transferaţi către un centru universitar, după efectuarea formalităţilor”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Alexandra Mateş.

ADVERTISING

Râpa Roşie, numită și "Micul canion al României", este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 hectare. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 şi 100 de metri.

Poliţia a întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot duminică, un bărbat în vârstă de 41 de ani a murit, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe un câmp în localitatea dâmboviţeană Crevedia, informează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Poliţiştii efectuează cercetări, urmând să stabilească toate împrejurările producerii accidentului, mai menţionează sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇