Accident între două autocare în care erau 90 de adolescenți, în Sibiu. A fost activat Panul Roșu de intervenție

Accident între două autocare în care erau 90 de adolescenți, în Sibiu. A fost activat Panul Roșu de intervenție

Autoritățile din judeţul Sibiu au activat, miercuri seară, Planul Roşu de intervenţie în urma unui accident rutier între două autocare produs pe DN 1, la Hula Bradului.

Potrivit IGSU, în cele două autocare se aflau 90 de persoane – 2 şoferi, 4 profesori şi 84 de copii cu vârste cuprinse între 15-18 ani.

ISU Sibiu a precizat că toate persoanele au ieşit din autocare. Nu există răniți grav, dar unii copii au suferit atac de panică şi diverse traumatisme.

”La spital au fost transportaţi 33 de minori şi un adult cu traumatisme minore şi diferite contuzii, toate persoanele fiind conştiente şi cooperante. Restul persoanelor au refuzat transportul la spital”, a transmis ISU Sibiu.

ADVERTISING

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, evenimentul rutier a avut loc în localitatea Bradu, în zona restaurantului Poiana Bradului, judeţul Sibiu.

”În urma cercetării efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au stabilit faptul că în accidentul rutier au fost implicate 2 autocare şi un autoturism. În autocare se aflau 86 de elevi ai Seminarului Teologic Braşov, precum si cadre didactice, care se întorceau acasă, după ce astăzi au vizitat Sibiul.

Din primele cercetări, se pare că şoferul primului autocar (bărbat, 52 de ani, din Braşov) a frânat brusc când a observat autoturismul condus din sens opus de către un arădean în vârstă de 55 de ani. Autocarul care circula în spatele său (condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Suceava) a intrat în coliziune faţă - spate cu acesta, iar din impact a fost acroşat uşor şi autoturismul”, a precizat IPJ Sibiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇