Zi sângeroasă pe șosele, cu două accidente în lanț în care au fost implicate și 4 microbuze. Sunt copii printre victime

Zi sângeroasă pe șosele, cu două accidente în lanț în care au fost implicate și 4 microbuze. Sunt copii printre victime

Vineri a fost o zi neagră pe șoselele României, cu două accidente în lanț produse în zone diferite, dar cu multiple victime și chiar și morți. În fiecare dintre accidente au fost implicate câte două microbuze.

Unul dintre ele a avut loc, vineri, pe DN 6, în zona localităţii Teregova din judeţul Caraş-Severin. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.

Zece persoane au primit îngrijiri medicale, iar unui copil aflat în stop cardio-respirator i s-au aplicat manevre de resuscitare, cu rezultat pozitiv.

ADVERTISING

Potrivit IGSU, bilanţul final al accidentului indică, din 23 de persoane implicate, zece răniţi, dintre care 5 minori.

Şase dintre persoanele care au suferit leziuni au fost transportate la unităţile spitalicesti din Caransebeş şi Reşiţa, pentru îngrijiri medicale de specialitate.   

"Minorul aflat in stop cardio-respirator a raspuns manevrelor de resuscitare. Acesta a fost preluat de elicoperul SMURD si va fi transportat la UPU Reşiţa", a precizat IGSU.  

Poliţia Judeţeană Caraş-Severin a transmis că din primele cercetări reiese că un microbuz condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Teleorman, care transporta 15 persoane, circula în direcţia Caransebeş, iar la intrare în localitatea Teregova, la km 419, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism 8+1 locuri, în care se aflau 7 persoane, condus de un bărbat de 38 de ani.  

ADVERTISING

În urma impactului, a fost acroşat un alt treilea autoturism, condus de un bărbat de 38 de ani din judeţul Timiş, care circula în direcţia Orşova Caransebeş.  

Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.  

Un al doilea a avut loc în Timiș pe autostrada A1, în zona localităţii Margina, fiind implicate şase autovehicule, dintre care dou microbuze.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul a trei persoane (un bărbat, o femeie şi un băieţel de doi ani), şi rănirea a altor patru persoane (trei bărbaţi, printre care un minor de 12 ani şi o femeie).

ADVERTISING

În cauza a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor şi a condiţiilor producerii accidentului.

Poliţiştii fac cercetarea la faţa locului în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇