Dosar penal pentru Episcopul Ambrozie, după ce a spus că incendiile din spitale sunt făcătură și vaccinurile lui Cîțu expirate

Dosar penal pentru Episcopul Ambrozie, după ce a spus că incendiile din spitale sunt făcătură și vaccinurile lui Cîțu expirate

Polițiștii din Giurgiu au deschis un dosar penal după declarațiile controversate făcute de Episcopul Ambrozie și precizează că dosarul a fost înaintat procurorilor pentru continuarea cercetărilor.

„Vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Călugăreni s-au sesizat din oficiu la data de 18.10.2021, cu privire la comiterea infracțiunii de comunicare de informații false, având în vedere afirmațiile făcute de către un reprezentant al Episcopiei Giurgiu, în cadrul unei procesiuni religioase, realizată în data de 14.10.2021, în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu. Actele procedurale întocmite de către polițiști au fost înaintate unității de parchet competente pentru continuarea cercetărilor, având în vedere calitatea persoanei”, se arată într-un răspuns oficial trimis la solicitarea jurnaliștilor de la Libertatea.

ADVERTISING

Spotmedia.ro a scris, în premieră, despre Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a atacat în termeni duri clasa politică, inclusiv pe președintele Klaus Iohannis, în predica susținută la finalul slujbei pentru Sfânta Parascheva.

Episcopul i-a criticat și pe jurnaliștii de la Recorder, numindu-i ”epigoni”, apărându-l pe patriarhul Daniel. În discursul său de la biserica parohiei Pîslari, din comuna Adunații Copăceni, a avut și mesaje antivaccin și a avansat teorii conspiraționiste și despre incendiile de la spitale, îndoindu-se că ar fi putut fi accidente.

ADVERTISING

Astfel, ceea ce trebuia să fie o predică în care să li se vorbească celor prezenți de viața și minunile Sfintei Parascheva s-a transformat într-o tiradă de atacuri, acuzații și speculații, pe care episcopul le-a enunțat ca adevăruri, deși nu există date și dovezi reale pentru ele.

Episcopul de Giurgiu a spus că incendiile din spitale sunt ”făcătură”, vaccinurile lui Cîțu expirate și Iohannis, ”de alt neam”, a scuipat pe obrazul românilor - puteți vedea și video aici.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇