A fost câștigat cel mai mare premiu la loterie din toate timpurile

A fost câștigat cel mai mare premiu la loterie din toate timpurile

Un singur bilet, vândut în California, are toate numerele care au ieşit câştigătoare la tragerea Powerball din Statele Unite, astfel că posesorul va încasa cel mai mare premiu la loterie din toate timpurile: 2,04 miliarde de dolari.

Biletul a fost vândut în Altadena, California, la magazinul unui lanţ de benzinării Joe’s Service Center, au anunţat marţi oficialii loteriei Poweball din acest stat, relatează CNN.

Câştigătorul a nimerit toate cele şase numere ieşite la ultima tragere Poweball. Şansele de a le ghici erau de 1 la 292,2 milioane. Pentru comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de una la un milion, potrivit oficialilor americani din domeniul sănătăţii.

ADVERTISING

Numerele câştigătoare, care au fost anunţate marţi dimineaţă, după ce extragerea de luni seară a fost amânată mai bine de zece ore, au fost 10-33-41-47-56, iar Powerball (echivalentul unui joker) a fost 10.

Jackpotul de 1,9 miliarde de dolari de luni a sărit la 2,04 miliarde de dolari marţi dimineaţă şi este cel mai mare premiu oferit vreodată în lume la loterie, potrivit unui comunicat de presă al Powerball.

Un bilet simplu la loteria Powerball costă 2 dolari.

Câştigătorii la loteriile din SUA au două două opţiuni: fie să încaseze toţi banii o dată, dar suma este mai mică, pentru că se aplică o taxă, fie să îi primească în rate anuale eşalonate, pe o perioadă de 30 de ani, caz în care suma totală rămâne întreagă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇