A fost anunțată cauza tragediei feroviare din India. Au fost identificate și persoanele responsabile

A fost anunțată cauza tragediei feroviare din India. Au fost identificate și persoanele responsabile

Ministrul căilor ferate din India, Ashwini Vaishnaw, a anunțat că au fost identificate atât cauza accidentului feroviar în care au murit sute de oameni, cât și persoanele responsabile.

Potrivit ministrului, accidentul care a avut loc vineri în Odisha, în care au fost implicate două trenuri de pasageri și un tren de marfă, s-a produs ”ca urmare a unei modificări a sistemului electronic de interblocare”, un sistem de semnalizare folosit de căile ferate, relatează CNN.

În urma unei investigații, ale cărei rezultate nu au fost făcute încă publice, ”au fost identificați și oamenii responsabili” pentru această greșeală, a adăgat Vaishnaw, refuzând să dea și alte detalii.

ADVERTISING

Între timp, speranțele că vor mai fi găsiți supraviețuitori sunt tot mai mici, autoritățile începând de acum să se concentreze asupra curățării locului accidentului.

Obiectivul este ca situația să revină complet la normal până miercuri dimineața și au fost mobilizate în acest sens multe resurse, a mai spus ministrul.

Duminică, numărul deceselor înregistrate în această tragedie a fost revizuit în scădere, la 275 de la 288, în condițiile în care inițial s-a produs o greașeală și unele victime au fost numărate de două ori.

ADVERTISING

Accidentul feroviar, unul dintre cele mai grave din istoria Indiei, a ridicat semne de întrebare cu privire la siguranța rețelei feroviare masive și învechite a țării, în contextul în care guvernul investește în modernizarea ei.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇